Mindennapi meleg étel a Homoród menti időseknek!


A „Jakab Lajos” Alapítvány 2011 óta átlagban naponta 50-70 meleg ételt hord ki 60 km-es körzetben a Kis- és Nagy-Homoród mentén élő időseknek, ugyanakkor a községben működő hosszított programban járó óvodában és iskolában tanuló gyerekeknek.

Az elmúlt évek során, a helyi útviszonyokon való mindennapi kiszállítás, az ételszállító autót használhatatlanná tette, így felmerült az igény egy új ételszállító autó beszerzésére. Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva egy olyan ételkihordásra alkalmas autót szerettünk volna beszerezni, amely egyrészt megfelel a jelen időkben elvárt követelményeknek, másrészt, hogy könnyebben meg tudjuk közelíteni a Homoród menti falvak kis, kövezett utcáiban lakókat téli útviszonyokban is, mivel van, olyan idős személy is, akinek ez a meleg étel a túlélést jelenti.

A 2021-es év végén sikerült beszereznünk az új ételszállító autót, részletfizetési lehetőséggel. Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő ZRT résztámogatását és a magánszemélyek adományait, akik akár névtelenül is adakoztak ez ügy érdekében és segítettek abban, hogy segíthessünk.Az erre a célra kiírt adománygyűjtés nem zárult le, mivel az autó egyelőre csak részlegesen az alapítvány tulajdona. Így kérjük, hogy a továbbiakban is támogassák lehetőségük szerint e nemes célt. Köszönjük szépen!


Az adományt az alapítvány bankszámlájára lehet utalni:

Fundația „Jakab Lajos” Cod Fiscal: 7679260

CONT IBAN: RO56RNCB0156016543200001

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ Odorheiu Secuiesc

Köszönjük adományát!

Tódor Éva

A „Jakab Lajos” Alapítvány elnöke

Zakariás Klára-Márta

A „Kiss Rozália” Ökumenikus Öregotthon vezetője